TOMTENS VERKSTAD

Publicerat

9  december 2020

Det vart ju tyvärr ingen marknad med Jul på Spinnet i år, men då tog medlemmarna i nya föreningen Frans & Tekla initiativet till denna fina insats. Någon slags liten julverksamhet måste vi ju ändå ha och VIPS så hade TOMTENS VERKSTAD “flyttat in” och han är SÅÅÅÅ välkommen!!!

För någon vecka sedan kom några pensionärer på sin promenad utmed Hökesån, de gick genom innergården på Spinnet och kom förbi det gamla pannrummet. Där inne var det full aktivitet, ett “TITTSKÅP” med JULTEMA höll på att växa fram!

Pensionärerna önskade vi välkomna förbi även veckan efter och lovade att bjuda på glögg och pepparkakor. DE KOM! Samlade i små grupper fick de värmande glögg utanför tomteverkstan och det var SÅ trevligt!!

En förskolegrupp hittade hit också, de kikade intresserat in och fick höra att man ser ännu tydligare när det blir kväll och mörkare ute…. då utbrister en liten pojke “Oh, jag önskar att det vore kväll NU!”

Härligt med barnens glädje och spontanitet! Glädjen är värmande och kommentarerna underhållande!

“Tittskåpet” med Tomteverkstan kommer vara framme och föränderlig fram till skolan startar på nya året och ni är alla hjärtligt VÄLKOMNA!

Som ni kanske läste i FÖRRA inlägget så har även en TIPSRUNDA satts upp runt innergården, för att göra upplevelsen än mer händelserik. Tävla med familjen eller vänner emellan, bestäm gemensamt ett pris och ha en trevligt stund i mysig miljö. Det är frågor anpassade till alla åldrar! Rätt svar på frågorna  kommer presenteras på FB och Spinnet i Habos hemsida strax efter jul.

På grund av Covid-19 har ju året sett väldigt annorlunda ut, knappt inga evenemang eller fester har hållits på Spinnet förutom en c-19-anpassad Konstfesten. Nu ser vi fram emot en lugn avslutning på detta år och har ett hopp om ett bättre nytt år, där vi kan göra nya aktiviteter … om än på kanske lite nya sätt. Nya föreningen Frans & Tekla har lite planer så håll ögonen öppna!

Frans & Tekla, kvarter för kreativt Skapande, är en nystartad förening på Spinnet och du finner mer information på sidan med samma namn.